MUĞLA / KAVAKLIDERE - Menteşe Ortaokulu

Menteşe Ortaokulu

Menteşe Mahallesi Kavaklıdere/MUĞLA
Vizyon
Yeniliklere açık, olaylara geniş açıdan bakabilen, vatanını ve milletini seven, Atatürk ilke ve inkılâplarını özümsemiş, çalışkan, bedenen, zihnen ve ahlaken seciyeli, araştıran ve ülkesine faydalı olan,yaşanılan zamanın da bütün teknik ve teknolojik gelişmelerini bünyesinde barındıran, aynı zamanda da sevgi ve hoşgörü iklimini soluklayan, herkesle diyoloğa açık, his ve düşüncelerini ifade edebilen etkili ve nitelikli bireyler yetiştirmektir
Misyon
Öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerikli, özgüvenli olmalarını, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini, liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve takım çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır
Başarılar
Okulumuz ilimizdeki ve ilçemizdeki Robotik-Kodlama şenliklerine katılmaktadır. Okulumuzdan her yıl ortalama 10 Öğrenci nitelikli okullara yerleşmektedir.
ingilizce 5.Sınıflar Proje okulu kapsamında
Ulaşım
Beldemizden Yatağan ilçesine kadar her saat başı büyükşehir minibüsleriyle ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Beldemizin nüfusu 2500´dür. Halkın geçim kaynağı pazarcılıktır. Belde yakınlarında bulunan mermer fabrikalarında halkın büyük bir kısmı işçi olarak çalışmaktadır. Kiralar 500- 750 arasındadır. Mahallemizde Toplu Konut İdaresinin yaptırdığı 1 etaplı toplu konutlar vardır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Muğla il merkezine 70 km Kavaklıdere ilçesine 8 km mesafede bulunmaktadır. Okulumuz Kavaklıdere´ye 10dk. Yatağan´a 35 dk. Muğla´ya 65 dk dır.
130 öğrencimiz vardır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
LGS'de her yıl 5 in üzerinde Nitelikli okul (Fen lisesi) kazanan öğrencimiz vardır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz ilçede tüm sporlarda başarılıyken Çim Hokeyinde İl derecelerimiz vardır.
Bilimsel Etkinlikler
Tübitak Bilim Fuarlarında bir çok proje sergilenmiştir. Bilge Kunduz etkiniğine her yıl katılım sağlanmaktadır. CodeWeek Türkiye de her yıl etkinlik yapılmaktadır. Robotik kodlama alanında il derecelerimiz vardır.
Okulumuz Beslenme Dostu Okul Projesinde yer almaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus+ "Eğlenerek Öğreniyorum" projesi ile Hollanda'ya gidilip eğitim alınmıştır.
Diğer Hususlar
/meb_iys_dosyalar/48/12/711801/dosyalar/2021_05/30150319_MenteYe_Ortaokulu-Kdproduction-11111.mp4