MUĞLA / KAVAKLIDERE - Menteşe Ortaokulu

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

Mrt

Dünya Orman Haftası ve Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında İlçemiz Sazak Mevkii'nde Fidan Dikimi ve Tohum Saçma Etkinliği düzenlenmiştir. Etkinliğe Kaymakamımız Sayın Oray GÜVEN, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet DEMİR, İlçe Protokolü, Kavaklıdere Şehit Mustafa Alper Yüksekokulu Öğretim Görevlileri ve Öğrencileri,  İlçemiz okullarında görev yapan öğretmenler ve öğrenciler katılmıştır.

Mrt

Yeşilay Haftası kapsamında okulumuzda etkinliklere devam ediliyor.

Şbt

Öğrencilerimiz tatil videosu hazırladılar.

Şbt

İlçemizdeki tüm öğretmenlerimizin katılımıyla Öğretmenler Gününü kutladık.

Şbt

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ebediyete İrtihalinin 83.Yılı nedeniyle Okulumuz tarafından Anma programı düzenlendi.

Haz

Telafi eğitimi için açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yayımladıkları internet sitesi aracılığıyla öğrencilerin telafi eğitimlerinde önemli destek alabileceğini aktardı. Okulöncesi, ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerinin etkinlik listesi bulabileceği telafide ben de varım internet sitesi, meb.gov.tr aracılığıyla görüntülenebilecek. İşte, Meb.gov.tr üzerinden erişilebilecek olan telafide ben de varım internet sitesi hakkında detaylı bilgiler

Haz

D-Marin sponsorluğu ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen "STEAM İle DENİZLERİ KORUYORUM 2020" projesinde;

- Sürdürülebilirlik,

- Bilimsellik,

- Özgünlük

- Uygulanabilirlik  kategorilerinde tam puan alarak 13 ilçe arasında birinci oldu. Öğrencilerimiz "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım" dersinde öğrendiklerini hayata geçirerek çok kıymetli bir robotik projesi yaptılar. Projelerini 4 Mayıs 2021 tarihinde çevrimiçi olarak jüri kaşısında sundular. Bağımsız jüri üyeleri tarafından yukarıdaki  kategorilerde değerlendirilerek dereceye girdiler.
Fatma İŞLEK öğretmenimizi ve öğrencilerimizi kutluyoruz.Başarılarının devamını dileriz.

Haz

6.sınıf öğrencilerimizle denetleyici ve düzenleyici sistemler ve duyu organlarını eğlenerek öğrendik.
Denetleyici ve düzenleyici sistemler ve duyu organları ile ilgili posterler hazırladık. Öğrencilerin poster  sunumu yaparak tüm organların yapı ve görevlerini anlatmaları saglandı. Ayrıca bilginin kalıcılığını arttırmak için bilgi kartları hazırlanarak aile bireyleriyle bilgi oyunlari oynandi. Eğlenerek öğreniyoruz.

Fen Bilimleri öğretmenimiz Seval GÜLLÜADA' ya emekleri için çok teşekkür ederiz.

Nis

Ulusal egemenliğimizin 101. yılı kutlu olsun.

Nis

Okulumuzun ilk android uygulamasını gururla paylaşıyorum 7.sinif öğrencilerimizden Yunus Emre' ye, Mehmet Kadir' e, Elif 'e ve Eymen' e emekleri için çok teşekkür ederim. Yan taraftaki QR kod ile MENTESE_ORTAOKULU app ine ulaşabilirsiniz

Mrt

Okulumuz Psikolojik Danışmanı Aslıhan ÖZER koordinesinde, öğrencilerimizin isteği üzerine Aydın/Nazilli Asımın Nesli Proje İmam Hatip Lisesi'nin tanıtımını okulumuzdan mezun olan ve Nazilli'de okuyan Elif Hanım AYDIN'dan dinledik.

Proje okulları ve Fen ve Sosyal Bilimler müfredatı uygulayan  İmam Hatip Liseleri hakkında bilgiler aldık. Okulun imkanları, yüzdelik dilimi, müfredatı hakkında bilgiler edindik. Mezun öğrencimiz Elif Hanım AYDIN'a hem verdiği bilgiler için hem de değerli vaktini bizlere ayırdığı için teşekkür ediyor ve hayatında başarılar diliyoruz.

Mrt

Menteşe Ortaokulu olarak, Psikolojik Danışmanımız Aslıhan ÖZER koordinesinde 8.sınıflarımızı mezun öğrencilerimiz ile buluşturduk.

Lgs maratonunda onların yaşadıklarını en iyi aynı yoldan geçenler anlar dedik ve hedeflerine ulaşmış mezun öğrencilerimizi Rehberlik dersimize davet ettik. Lgs'ye hazırlık süreçlerini anlattılar, öğrencilerimiz de sorularıyla onlardan bilgi aldılar.

Bizleri kırmayıp davetimizi kabul eden öğrencilerimiz Ali Kemal ÇAY'a, Muhammed  KAYA'ya, Enes ÇAKIM'a ve  Abdullah KIVRAK'a teşekkür ediyoruz. Onlarla gurur duyuyoruz. Yolları açık olsun.

Mrt

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır
Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır."
Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun. Bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.