MUĞLA / KAVAKLIDERE - Menteşe Ortaokulu

Ock

Son yıllarda bilinirliği oldukça artan elektronik spor (eSpor) giderek modern sporun bir parçası haline gelmeye başlamıştır. Teknolojinin her geçen gün daha da geliştiği günümüz dünyasında spor kulüpleri bu doğrultuda açılan yeni kapılara kayıtsız kalmamaktadır. Ülkemizde de 2018' de Federasyonu kurulan "eSports" ile ilgili öğrencilerimize bilgiler verildi ve bazı oyunlar oynandı. Sporun sadece atletik sporlardan ibaret olmadığını stratejik düşünme gerektiren oyunların da spora dahil edildiği konusunda öğrencilerimizin farkındalığını arttırdık. Etkinliği gerçekleştiren Beden Eğitimi Öğretmenimiz Murat ÖZER'e teşekkür ediyoruz.

Ock

Asit ve bazları tanımak için farklıyöntemler denedik. pH değerlerini bulup kaydettik, mavi ve kırmızı turnusolun renk değişimini gözlemleyip kaydettik. Kırmızı lahana suyunu herbirine tek tek ekleyip renk değişimini kaydettik. sonra asit ve bazları bulduğumuz özelliklere göre gruplandırdık.

Öğrencilerimizle "EĞLENCELİ FEN DENYLERİ" serisini başlatıp devam ettiren fen bilimleri Öğretmenimiz SEVAL GÜLLÜADA' ya çok teşekkür ederiz.

Ock

Kimyasal ve Fiziksel değişimi öğrenmenin eğlenceli ve doyurucu yolunu keşfettik.

Öğrencilerimizle derste öğrendikleri bilgileri pekiştirmek ve kalıcı öğrenmeyi sağlamak için eğlenceli bir etkinlik gerçekleştirdirk. okulumuz fen bilimleri öğretmeni Seval GÜLLÜADA' ya teşekkür ederiz.

Ara

Okul Psikolojik Danışmanımız Aslıhan ÖZER tarafından 6. sınıf öğrencilerimize "Zorbalık ve Şiddeti Önleme" ile ilgili eğitim verildi. Öğretmenimize emekleri için teşekkür ederiz.

Ara

Fen Bilimleri Öğretmenimiz Seval GÜLLÜADA' nın 8. sınıf Öğrencilerimizle gerçekleştirdiği deneyler

May

23 Nisan 1920 tarihinde kurulan TBMM tarihimizde çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. O gün 23 Nisan ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI adı altında tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünden yola çıkarak milletimiz kendi kaderini kendi eline alarak var olma yok olma mücadelesini egemenlik hakkını kendisi kullanarak kazandı. Bütün dünyaya kendi kendini yönetebilecek büyük bir millet olduğunu gösterdi.